Vaat
Laser

Soms is er sprake van lichte huidbeschadigingen die in het gelaat ongewenste aandacht trekken. Dit kan gaan om bijvoorbeeld diffuse roodheid, teleangiëctasieën/ couperose (bloedvaatjes), Rosacea, Spider naevus (kleine bloedvaatjes ontspringend uit een centraal punt), Angioma’s (kleine helderrode bultjes), Naevus Flameus (wijnvlekken). Lasertherapie is een methode om bij vaatproblematiek ongewenste roodheid effectief te verwijderen.

De behandeling
Met behulp van laserlicht kunnen deze haarvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen verwijderd worden. Het bijzondere laserlicht dringt door de huid en zoekt het oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de haarvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. De vaatjes worden opgeruimd door het lymfestelsel. Bij huid- en oedeemtherapie Oost Gelre wordt gewerkt met de DioLite XP KTP laser 532 nm (de golflengte om vaatjes te laseren). De DioLite Laser werkt met een hele fijne pen, waardoor het laserlicht alleen maar op het haarvaatje wordt gericht, zodat het omliggende huidweefsel niet wordt beschadigd.

Afhankelijk van uw wensen en de aard van de vaatproblematiek, kunnen er verschillende therapievormen toegepast worden namelijk:


Vergoeding

Voor meer informatie over het behandelen van vaatproblematiek en de vergoeding hiervan verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis. Ook kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen