Camouflage
therapie

In het dagelijks leven worden er veel huidaandoeningen gezien waarbij de kleur en structuur van de huid verandert. Een huid kan bloedvaatjes tonen, te veel pigment bevatten of juist te weinig. Als dit op plekken van het lichaam zit dat voor anderen zichtbaar is, kan dit als storend worden ervaren. Voornamelijk als het gaat om zichtbare plekken zoals de handen, armen, benen of in het gelaat. Ook andere aandoeningen die hinderlijk kunnen zijn voor u zoals bijvoorbeeld littekens, brandwonden, spataderen (varices), zichtbare bloedvaatjes (couperose/teleangiëctasieën), rosacea, roodheid, wijnvlekken (naevus flameus), lichte of donkere pigmentvlekken (hypo- en/of hyperpigmentatie), zwangerschapsmasker (melasma), tatoeages en vitiligo worden behandelt in de praktijk door middel van camouflagetherapie.

De behandeling
Het doel van de behandeling is het minder zichtbaar maken van de huidaandoening waar het om gaat. Dit doen wij door te onderzoeken om welke aandoening het gaat en vervolgens te bepalen welk product het beste bij uw huid past. Als dit is vastgesteld zullen we samen met u de juiste kleur bepalen en een thuisadvies meegeven. Soms maken wij gebruik van klinische fotografie om de situatie voor en na goed te kunnen vergelijken. Camouflagetherapie biedt geen permanente oplossing, maar kan uw huidaandoening wel verbergen.

Vergoeding
Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt camouflagetherapie vaak gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk waar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden. Indien u hier niet uitkomt kijken wij graag met u mee.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen