Pigment
Laser

In de huid bevindt zich pigment (melanine). Pigment bevindt zich in de melanocyten die verspreid liggen over de huid. Onder andere door leeftijd, erfelijke bepaling en UV- straling kan de huid (over) gevoelig worden voor de aanmaak van pigment, waardoor een verkleuring kan ontstaan. Een donkere verkleuring van de huid wordt ‘hyperpigmentatie’ genoemd en een lichte verkleuring ‘hypopigmentatie’. Als  pigmentcellen geheel ontbreken ontstaat ‘depigmentatie’.

De pigmentlaser wordt toegepast bij onder andere:

  • Café-au-lait vlekken (oppervlakkige pigmentvlekken)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Lentigines seniles (ouderdomsvlekken)


De behandeling

Bij huid- en oedeemtherapie Oost Gelre wordt gewerkt met de DioLite XP KTP laser 532 nm (de golflengte om pigment te laseren).

Het laserlicht dringt door de huid, zonder deze te beschadigen en wordt opgenomen door het  pigment in de huid. Hierdoor ontstaat warmte, wat ervoor zorgt dat het pigment wordt opgeruimd. Enkele weken na de behandeling zal de huid minder vlekken en onregelmatigheden vertonen. De huid heeft gemiddeld zes weken nodig om de behandelde vlekken op te ruimen.

Met de DioLite XP KTP laser kunnen grote oppervlakten in één keer behandeld worden. Met deze techniek kunnen alle delen van het gezicht, decolleté, handen en onderarmen behandeld worden.

Afhankelijk van de aard van de pigmentvlek, kunnen er verschillende therapievormen toegepast worden namelijk:

  • Camouflagetherapie
  • Medische peeling
  • Coagulatie
  • Lasertherapie


Vergoeding

Voor meer informatie over het behandelen van pigmentvlekken en de vergoeding hiervan verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis. Ook kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen