Coagulatie

Coagulatie is de oplossing om couperose/teleangiëctasieën (bloedvaatjes), fibromen (steelwratjes) en kleine huidverhevenheden (kleine bultjes) te behandelen.

Couperose is…
Heeft u een zwaardere vorm van couperose? Dan is het aan te bevelen om te kiezen voor lasertherapie. Lasertherapie is weliswaar kostbaarder, maar werkt effectiever en effeciënter dan coagulatie bij hevige(re) klachten. De huidtherapeuten kunnen hier een juiste inschatting van maken en zullen u dit indien nodig, adviseren.

Fibromen zijn…
Huidverhevenheden zijn…

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Vermoedt u dat u last heeft van couperose, fibromen of huidverhevenheden? Neem dan gerust contact met ons op. Tijdens het eerste consult wordt uw huid uitgebreid onderzocht en aan de hand daarvan worden de verschillende mogelijkheden met u besproken. Er zal dan een behandeltraject met u worden vastgesteld, zodat voorkomen kan worden dat de klachten verergeren of dat er littekens ontstaan.

Met coagulatie wordt er een fijn naaldje in het bloedvaatje gestoken. Door middel van warmte en stroom zal het bloedvaatje dicht worden gebrand. Het bloed stolt en het vaatje zal verdwijnen. Dit is een veilige methode, waarbij geen littekenvorming op kan treden. Het resultaat is in principe blijvend, maar het kan zijn dat er op den duur weer nieuwe bloedvaatjes en/of fibromen zichtbaar zijn.

Na de behandeling zal de huid wat rood zien, dat meestal na een dag weer is verdwenen. Binnen een aantal dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan, waar u niet mag aankomen. Dit geneest vanzelf. Indien het genezingsproces wordt verstoord (doordat de korstjes eraf worden gekrabt) kunnen er wel littekens ontstaan.

Nadat de korstjes eraf zijn kunnen de huidtherapeuten beoordelen of er nog een behandeling nodig is voor het gewenste resultaat.

Wij kunnen als huidtherapeut niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden en kan eventueel onderhoud nodig zijn. Aan de hand van leefregels kunt u de kans op nieuwe vaatjes wel verkleinen. Deze leefregels zullen samen met u doorgenomen worden bij ons in de praktijk.

De behandeling bestaat onder andere uit:

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch
    onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Oppervlakte reiniging van de huid
  • Op een steriele manier bloedvaatjes, fibromen (steelwratjes) en/of kleine huidverhevenheden behandelen
  • Thuisverzorgingsadvies


Na de behandeling is het van belang om uw huid een aantal weken goed te beschermen tegen UV straling, aangezien uw huid na een behandeling d.m.v. coagulatie kwetsbaarder en gevoeliger is voor UV straling.

Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars zullen de behandeling coagulatie niet vergoeden. Wij adviseren wel om uw polisvoorwaarden na te kijken en mocht u er niet uitkomen kunt u altijd bij ons terecht.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over coagulatie bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen