Lymfetaping

Als er sprake is van een vochtophoping (oedeem) of een litteken, dan is er sprake van een verstoorde balans tussen de aanvoer en afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Om deze aan- en afvoer weer in balans te brengen en het overtollig vocht af te voeren, kan lymftaping worden ingezet als ondersteunende therapie van littekentherapie en oedeemtherapie.

De behandeling
Lymftaping houdt bij oedeemtherapie in dat de tape ervoor zorgt dat het vocht dat naar de juiste kant is gestuwd, verder geleid kan worden. Bij littekentherapie houdt lymftaping in dat het litteken iets wordt opgetild door de tape.

Door de bewegingen die u in het dagelijkse leven maakt, komt er ruimte tussen de eerste en tweede huidlaag. Dit proces leidt uiteindelijk tot een betere doorbloeding, zodat de afvoer van afvalstoffen en lymfvocht gestimuleerd wordt. De tape die hiervoor gebruikt wordt is een rekbare pleister met dezelfde elasticiteit als de huid.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over lymftaping bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.

Vergoeding
Omdat lymftaping een aanvulling betreft op andere behandelingen, worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen