Laser
ontharing

Ongewenste haargroei is voor zowel mannen als vrouwen een probleem. Door scheren, epileren of harsen kunnen de haren verwijderd worden, maar dit resultaat is tijdelijk. Met de moderne diode-lasertechnologie is het mogelijk om haargroei definitief te reduceren. Laserontharing wordt toegepast bij bovengemiddelde haargroei (hyptertrichose), chronische ontstekingen van haarzakjes in de liezen en de oksel (hidradenitis supparativa), bij vrouwen die haargroei hebben volgens een mannelijk patroon (hirsutisme), en ook wanneer er een ontstekingsreactie in de baardstreek ontstaat doordat haren terug groeien in de huid (pseudofolliculitis barbae).

De behandeling
Het doel van de behandeling is het opheffen of sterk verminderen van de ongewenste haargroei. De behandeling bestaat uit het laseren van het lichaamsdeel waar de ongewenste haargroei zich bevindt. De laser produceert een hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (810 nm) in het haarzakje. Het pigment in de haarcellen absorbeert deze lichtstraal, waardoor het haartje wordt verhit en de haarwortel vernietigd. Oververhitting wordt voorkomen door een ingenieus koelsysteem van de laser, waardoor de bovenlaag van de huid wordt gekoeld. Na ongeveer 1,5 week kunnen de haren los gaan zitten en uitvallen.

Bij huid- en oedeemtherapie Oost Gelre wordt gewerkt met de LightSheer ET diodelaser 810 nm (de golflengte om ongewenste haargroei te behandelen). Grijze, rossige, lichte of zeer dunne haren kunnen helaas niet behandeld worden door middel van laserontharing, doordat er niet voldoende pigment in deze haren aanwezig is. Als u wel een ontharing wilt van u grijze, rossige, lichte of zeer dunne haren verwijzen wij u naar een collega huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Vergoeding
Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt ontharing door middel van laserontharing meestal gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft afgesloten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van deze laserbehandelingen in het gezicht omdat de behandelingen worden uitgevoerd door erkende huidtherapeuten (lid NVH en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici). Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.

Voor meer informatie over laserontharing kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen