Fractional Needling
therapie

Soms is er sprake van grove poriën, striae, acne littekens, huidveroudering of fijne lijntjes ergens op het lichaam.

Voor deze aandoeningen kan fractional needling therapie worden geadviseerd. Deze therapie zorgt op een vriendelijke manier voor huidverbetering.

De behandeling
Het doel van de behandeling is dat de littekens, fijne lijntjes of poriën minder zichtbaar worden.

Bij fractional needling therapie wordt gebruik gemaakt van fijne naaldjes die al vibrerend kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier wordt de huid op een natuurlijke wijze geprikkeld zodat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt, waardoor de te behandelen aandoening minder zichtbaar wordt.

Aangezien wij een medische werkwijze hanteren, varieert de penetratie diepte van 0,2 tot 2 mm. In uitzonderlijke gevallen werken wij zelfs met een lengte van 3 mm.

In sommige gevallen kan de behandeling ook gecombineerd worden met dermabrasie en/of medische peelings.

Het effect van de behandeling zal niet direct zichtbaar zijn. De huid heeft enige tijd nodig om collageen- en elastinevezels aan te maken. Dit proces kan zelfs tot een aantal maanden duren. Om het gewenste resultaat te bereiken zullen er vaak meerdere behandelingen plaatsvinden.

Direct na de behandeling ziet uw huid er rood uit. Dit zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Ook kan het zijn dat het wat warm en prikkelend aanvoelt, alsof u te lang in de zon heeft gezeten.

Na een intensieve behandeling kunnen er enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit effect trekt na enkele dagen vanzelf weer weg. Het is van belang om uw huid goed te verzorgen door deze goed te reinigen en te beschermen tegen UV straling, aangezien uw huid na een behandeling met de fractional needling therapie kwetsbaarder is en gevoeliger voor UV straling.

Vergoeding
Fractional needling therapie is vaak een onderdeel van een behandeling. Bijvoorbeeld van acnetherapie of littekentherapie. Wanneer u aanvullend bent verzekerd wordt deze therapie gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is wel afhankelijk van de indicatie, waar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden of kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie over fractional needling kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen