Acne
therapie

Acne is een aandoening van de talgklieren die veel voorkomt, voornamelijk bij pubers en jong volwassenen. Veelal wordt acne gezien op plaatsen waar zich veel talgklieren bevinden, zoals in het gelaat, op de schouders, borst, nek en de rug. Wanneer talgklieren overmatig talg produceren raken de poriën verstopt en ontstaan er zwarte mee-eters (blackheads), onderhuids gelegen mee-eters (whiteheads), rode bultjes en puistjes met een gele kop (papels en pustels), roodheid van de huid (erytheem). Acne kan ontstaan doordat de talgproductie is verhoogd, de talgklieren verstopt zijn of doordat er sprake is van bacteriegroei in de talgklieren.

De behandeling

Acnetherapie wordt toegepast om de acne onder controle te krijgen, te verminderen en zodoende de schade aan de huid te verminderen, verbeteren of te stabiliseren. Na een uitgebreide intake en beoordeling van uw huid, wordt er een klinische foto gemaakt, zodat de voortgang van de behandeling nauwlettend gevolgd kan worden. Acnetherapie bestaat uit oppervlaktereinigingen en dieptereinigingen. Afhankelijk van uw huidconditie wordt bekeken of het noodzakelijk is om aanvullende acnetherapie toe te passen, zoals een medische peeling, Dermabrasie? Indien er sprake is van veel littekenvorming ontstaan door acne, kan er gekozen worden voor fractional needling. Hierdoor wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd waardoor uw littekens verminderden.

Het is belangrijk dat uw huid niet alleen goed wordt gereinigd tijdens een behandeling, maar ook thuis. Om te zorgen dat uw huid de juiste verzorging krijgt, geven wij u advies over hoe u uw huid kunt reinigen en verzorgen. De producten die wij adviseren zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Vergoeding


Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt acnetherapie vaak gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk van waar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden. Indien u hier niet uitkomt, kijken wij graag met u mee.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over acnetherapie bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen