Yvet
Riethorst-Wissing

Yvet is opgegroeid in Megchelen en woont samen in Ulft met haar man Tom en haar zoon en dochter. Ze is in 2013 afgestuurd als huidtherapeut en heeft 9 jaar bij een andere huidtherapeutische praktijk gewerkt. Yvet heeft bij Petra en Sabine in de klas gezeten tijdens de studie huidtherapie en is benaderd om bij hen te komen werken. Ze is enthousiast geworden en sinds april 2022 maakt ze deel uit van het team en werkt ze met veel plezier bij huid -en oedeemtherapie Oost Gelre.

Waarom heb je gekozen voor het beroep huidtherapie?
Voordat ik de opleiding huidtherapie ben gaan doen heb ik mijn diploma tot verpleegkundige afgerond en heb ik een jaar in het ziekenhuis gewerkt. Ik wilde nog graag verder studeren en heb altijd veel interesse gehad in de huid en huidproblematiek. Zo ben ik bij de opleiding huidtherapie uitgekomen. Ik heb tijdens de opleiding veel profijt gehad van mijn medische kennis uit de verpleegkunde en ook nu tijdens mijn werk als huidtherapeut kan ik deze kennis nog steeds goed inzetten.

Wat zijn de moeilijke kanten van je vak?
Het is soms zo dat een behandeldoel niet te behalen is en dat daarom een behandeling gestaakt moet worden, dit is niet wat je voor ogen had, maar kan er soms ook bij horen. Gelukkig kunnen wij voor veel mensen met huidproblemen een passend behandelplan opstellen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Wat zijn de mooie kanten van je vak?
Het is mooi dat je mensen kan helpen bij het verminderen/verbeteren van hun huidprobleem en dat mensen dan tevreden de deur uitgaan. Daarnaast waardeer ik de band die wij vaak met onze patiënten opbouwen ook heel erg, doordat wij ze regelmatig behandelen leer je elkaar goed kennen.

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

Doordat de ontwikkelingen op het gebied van huidbehandelingen altijd doorgaan, kun je hier als huidtherapeut ook in blijven groeien. Dit is ook wat ik graag wil blijven doen. Op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en deze toepassen in de praktijk om de patiënt op een zo goed mogelijke manier te kunnen behandelen.

  • Lid Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
  • Kwaliteitsregister Paramedici 39912152788

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen