Sabine
Crooijmans

Sabine is geboren en opgegroeid in Ulft, als buurmeisje van Petra. Sabine komt uit een ondernemende familie en heeft in haar jeugd veel geleerd van haar ouders in de winkel en van haar broer met zijn eigen bedrijf. Na het behalen van haar diploma Huidtherapie in 2013 is ze direct met Petra haar eigen praktijk begonnen in Lichtenvoorde. Al snel zijn zij ook een locatie gestart in Eibergen en Terborg. Sabine is moeder van een zoon en een dochter en woont samen met haar partner in Didam. Haar partner Mark helpt mee in de praktijk op het gebied van de administratie.

Waarom heb je gekozen voor het beroep huidtherapie?
“In mijn jeugd had ik net als veel andere jongeren, last van acné. Na verschillende dingen geprobeerd te hebben wilde ik graag weten: wat kan ik het beste doen in mijn situatie? Hierdoor is onder andere mijn interesse voor schoonheidsspecialist ontstaan. Deze opleiding heb ik dan ook gevolgd. Na het behalen van mijn diploma merkte ik dat ik nog niet was ‘uitgeleerd’ en wilde graag verder leren. De opleiding Huidtherapie kwam in beeld en ik ben hier voor de volle 100% voor gegaan. Achteraf gezien ben ik blij dat ik deze opleiding met succes het afgerond.”

Wat zijn de moeilijke kanten van je vak?
“De huid is het grootste orgaan en tevens erg divers. Het maakt het dan uitdagend en leuk tegelijkertijd, maar soms is het ook wel heel moeilijk. Ieder mens is anders en kan dus ook anders reageren. Soms heb ik een behandeling in mijn hoofd wat uiteindelijk bijvoorbeeld niet aanslaat. Dit maakt het dan soms best moeilijk om de meest passende behandeling te vinden voor iemand. Doordat wij in ons vak constant moeten blijven nadenken en onderling met collega’s overleggen maakt het, dat wij scherp en alert zijn.”

Wat zijn de mooie kanten van je vak?
“De afwisseling in werkzaamheden en de uitdaging hoe ik het beste iemand kan helpen vind ik de mooie kanten van het vak. Het geeft mij heel veel voldoening als mensen zeggen, de behandeling heeft goed geholpen en het geeft mij verlichting. Daarnaast blijf ik het bijzonder vinden hoe snel je een band op kan bouwen met mensen die voor een behandeling komen. Sommigen zijn voor een ‘langere’ tijd onder de behandeling waardoor je al snel diepgaande kan hebben wat mij dan enorm raakt.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?
“Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te helpen. Ik ben erg vooruitstrevend en niet snel tevreden. Continu ben ik op zoek naar verbeteringen en oplossingen om iemand zo goed mogelijk te kunnen helpen.”

“Tevens hoop ik dat het beroep Huidtherapie meer bekendheid krijgt, zodat disciplines mensen eerder doorverwijzen en wij ze eerder van dienst kunnen zijn. Daarnaast hoop ik dat ik mijn werk als huidtherapeut nog heel lang en uiteraard met veel plezier kan blijven uitoefenen.”

  • Lid Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
  • Kwaliteitsregister Paramedici 39912031488

Zoeken

Trakteer jezelf

Laat ons
voor u zorgen