Fractional needling therapie kan toegepast worden bij onder andere:

  • Acnelittekens
  • Grove poriën/huidstructuur
  • Littekens

De fijne naaldjes die vibrerend kanaaltjes in de huid maken zorgen ervoor dat er verwondingen in de dermis worden bewerkstelligd. Op deze manier wordt uw huid op een natuurlijke wijze geprikkeld zodat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt, waardoor acnelittekens, grove poriën/huidstructuur en littekens minder zichtbaar worden.

Aangezien wij een medische werkwijze hanteren, varieert de penetratie diepte van 0,2 tot 2 mm. In uitzonderlijke gevallen werken wij zelfs met een lengte van 3 mm.

In sommige gevallen kan de behandeling ook gecombineerd worden met dermabrasie en/of medische peelings.

Heeft u ook last van acnelittekens, grove poriën/huidstructuur en littekens die hinderlijk voor u zijn? Neem gerust contact met ons op.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Tijdens het eerste consult kunnen wij uw huid beoordelen en aan de hand daarvan wordt er een behandelplan opgesteld.

De behandeling met de fractional needling therapie bestaat onder andere uit:_MGL2282Guido Pelgrim

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Oppervlakte reiniging van de huid
  • Eventueel diepte reiniging van de huid d.m.v. dermabrasie en/of medische peelings
  • Thuisverzorgingsadvies

Het effect van de behandeling zal niet direct zichtbaar zijn. De huid heeft enige tijd nodig om collageen- en elastinevezels aan te maken. Dit proces kan echter een aantal maanden duren. Om het gewenste resultaat te bereiken zullen er vaak meerdere behandelingen plaatsvinden.

Na de behandeling ziet uw huid er direct rood uit. Dit zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Ook kan het zijn dat het wat warm en prikkelend aanvoelt, alsof u te lang in de zon heeft gezeten.

Na een intensieve behandeling kunnen er enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig, maar dit willen wij juist zien. Dit effect trekt na enkele dagen vanzelf weer weg. Tevens is het van belang om uw huid een aantal weken goed te beschermen tegen UV straling, aangezien uw huid na een behandeling met de fractional needling therapie kwetsbaarder is en gevoeliger voor UV straling.

Vergoeding
Fractional needling therapie is vaak een onderdeel van een behandeling. Bijvoorbeeld van acnetherapie of littekentherapie. Wanneer u aanvullend bent verzekerd wordt deze therapie gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is wel afhankelijk van de indicatie, waar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden of kunt u bij ons terecht.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over fractional needling therapie bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.