Een litteken kan op ieder deel van het lichaam voorkomen. Na genezing van een wond kan een litteken jeuken, verkleefd aanvoelen, pijnlijk zijn/aanvoelen, minder mooi eruit zien of doorgroeien.

Er bestaan verschillende soorten littekens, namelijk:

  • Acnelittekens
  • Atrofische littekens (littekens lager gelegen dan omringende huid)
  • Hypertrofische littekens (sterk verdikte littekens)
  • Keloïdale littekens (pijnlijke, rode en groeie hypertrofische littekens)

Een litteken bestaat uit bindweefsel dat geschrompeld is op een plek waar een wond heeft gezeten. Als het bindweefsel te veel geschrompeld is kan er een verkorting in de huid ontstaan. Vaak wordt dit als ontsierend ervaren en in het ergste geval kan er een bewegingsbeperking in uw dagelijkse leven ontstaan. Littekens na operatieve ingrepen en brandwonden zijn hier voorbeelden van.

Als er te veel rek op het litteken ontstaat kan dit pijn en belemmeringen veroorzaken tijdens het bewegen. Hierdoor kan een litteken rood en verdikt eruit gaan zien.

Stoort u zich aan een litteken of herkent u één van bovenstaande klachten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Door speciale massagetechnieken kunnen wij een verkleefd litteken behandelen door het litteken van de _MGL2392Guido Pelgrimonderhuid los te maken. De doorbloeding wordt door deze massagetechnieken gestimuleerd en de stofwisseling zal verbeteren. Klachten zoals pijn, jeuk, verklevingen en bewegingsbeperkingen kunnen hierdoor verminderen.

De behandelingen die wij uitvoeren bij ons in de praktijk bestaan onder andere uit:

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Bijpassende littekentherapie
  • Thuisverzorgingsadvies

Camouflagetherapie, dermabrasie, fractional needling therapie, medische peelings en oedeemtherapie kunnen in combinatie met littekentherapie worden toegepast.

Vergoeding
Wanneer het litteken een bewegingsbeperking in uw dagelijkse leven veroorzaakt, wordt littekentherapie gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk van waar u verzekerd bent. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden of kunt u bij ons terecht.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over littekentherapie bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.