Een medische peeling is een effectieve en efficiënte manier om acne, grove poriën, littekens, hypo/hyperpigmenttie (lichte of donkere pigmentvlekken), melasma (zwangerschapsmasker) en onregelmatigheden van de huid aan te pakken.

Maar ook zal een medische peeling een mooi resultaat geven bij vroegtijdige huidveroudering door zon en/of roken.

Door een etsende vloeistof die op de huid wordt aangebracht vindt er een oppervlakkige verwonding plaats, waardoor de bovenste lagen huidcellen worden verwijderd.

De zuren van een medische peeling verslappen de samenhang tussen de corneocyten (hoornlaagcellen), waardoor een versnelde afschilfering van de hoornlaag (stratum corneum) plaats zal vinden. Tevens wordt de nieuwvorming van collageenvezels gestimuleerd, hierdoor zal uw huid steviger aanvoelen aangezien de spierspanning van het steunweefsel wordt verhoogd. Ook zal de elasticiteit van uw huid verbeteren en is de huid beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Heeft u ook plekken op uw huid die hinderlijk voor u zijn zoals bijvoorbeeld acne, grove poriën, littekens, hypo/hyperpigmenttie (lichte of donkere pigmentvlekken), melasma (zwangerschapsmasker) en onregelmatigheden van de huid? Neem gerust contact met ons op.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
De medische peelings waar wij mee werken in onze praktijk zijn van het merk Neostrata. Om het gewenste resultaat te bereiken wordt de behandeling in verschillende afspraken, met oplopende inwerktijd en concentraties uitgevoerd.

Vaak wordt een medische peeling in combinatie met acnetherapie, coagulatiefrractional needling therapie, littekentherapie of dermabrasie uitgevoerd.

De behandeling bestaat onder andere uit:

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Oppervlakte reiniging van de huid
  • Eventueel diepte reiniging van de huid d.m.v. dermabrasie
  • Medische peeling
  • Thuisverzorgingsadvies

Na de behandeling is het van belang om uw huid een aantal weken goed te beschermen tegen UV straling, aangezien uw huid na een medische peeling kwetsbaarder en gevoeliger is UV straling.

Voor zonadvies over hoe u verstandig kunt zonnen en het beste uw huid kunt beschermen tegen UV straling, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Vergoeding
Een medische peeling zal niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Alleen als het in combinatie met een andere behandeling wordt uitgevoerd is het mogelijk dat u het gedeeltelijk of geheel vergoed krijgt. In andere gevallen kan het zo zijn dat u de behandeling zelf moet betalen. Dit is afhankelijk waar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden of kunt u bij ons terecht.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over een medische peeling bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.